Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Prosty w hodowli i Bezzapachowy straszyk. co polecacie?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
13 odpowiedzi na ten temat

#11 bysiu

bysiu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7614 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 02 marca 2008 - 14:59

Moje straszyki australijskie też zawsze wydzielają zapach. Tylko mi się on bardziej kojarzy z czekoladą xD A patyczaki latające pachną jak biedronka, jak się je podrażni... E. calcarata też zawsze specyficznie pachniały jak się je zdenerwowało, ale nie zauważyłem jakichś specyficznych organów. Na początek to rzeczywiście polecałbym A. asperrimus albo E. nolimetangere (które nie są tak trudne w utrzymaniu w rzeczywistości ;) ). Można by spróbować jeszcze z S. inexpectata ale one też delikatnie pachną. Kwestia gustu i przyzwyczajenia ;)

Podobne tematy: Prosty w hodowli i Bezzapachowy straszyk. co polecacie?     x

#12 Płota

Płota

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 6831 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Bydgoszcz

Napisany 02 marca 2008 - 17:14

Chitos, też to zaobserwowałem, przypadkowo tego dotknąłem i śmierdzi niemiłosiernie......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 Chitos

Chitos
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7447 dni
  • Polska / Śląskie / Żywiec

Napisany 02 marca 2008 - 21:10

Zauważyłem też że samiec jak nie jest zdenerwowany a niedaleko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 Ivetta_K

Ivetta_K
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6602 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 03 marca 2008 - 20:43

No dobra...w sumie to nie mam sie czym martwić...zaraz smród...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.