Moj zółwik ma znowu problemy z oczami i nie wiem czym są spowodowane i jak mu pomoc. Oczka są podpchnięte i łzawią....i z rogów zachodzi mu tak jakby jakas błonka lekko na slepka...:|od niedawna trzymany jest w terrarium zamknietym i wtedy zaczęły sie te problemy....temp w terra pod zarówką ok 30 stopni a w innych miejscach ok 25-27. Za podłoze ma torf wymieszany z włóknami kokosa....aha i wydaje mi sie ze oczka bardziej mu łzawią ( strasznie je wycierac sie stara, chowa sie do skorupki i wogóle zal patrzeec:( ) wtedy gdy dostaje cos soczystego... nie wiem czym jest to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 listopada 2005 - 21:16
Podobne tematy: oczka stepowca x
warunki hodowli
Początkujący hodowcy żółwi
Ile pokarmu dla małego stepowcaRafRusek, 11 lis 2019 |
|
![]() |
|||
jaszczurki
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - oczka, pyszczek, antybiotykDoris87, 26 kwi 2019 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Agamy - brodata i karłowata
Agama przymróża oczkaDiamooond, 08 lut 2018 |
|
![]() |
|||
![]() |
zdrowie
Agamy - brodata i karłowata
Agama przymróża oczkaDiamooond, 08 lut 2018 |
|
![]() |
![]() |
|
zdrowie
Kameleony
MALEŃKI KAMYK zamknięte oczka - JAK GO NAKARMIĆ? P O M O C Y!AgentkaSpecjalna, 11 lip 2017 |
|
![]() |
Napisany 23 listopada 2005 - 21:30
napewno mozesz spróbować świetlika lekarskiego - on napewno nie zaszkodzi.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 listopada 2005 - 21:44
Pylący torf.
Najlepiej dać darń lub torf wymieszać z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Najlepiej dać darń lub torf wymieszać z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 listopada 2005 - 10:44
wymień podłoże na korę. Ja miałam to samo z greckimi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2005 - 17:39
popieram pomysł z podłożem.Być może się zbytnio puli i podrażnia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów