Dziś przyszły mi 2 gwinejki L-2/3, jedna z nich chętnie opracowała całego świerszcza, ale unieszkodliwionego(masywniejszego od niej samej)...a kolejna tych samych rozmiarów przejawia średnie zainteresowanie świerszczami...niby obserwuje go, ale nie atakuje...a jak zbliżam go do niej...cofa się:| Modliszki szły do mnie pocztą 3 dni, w środku zastałam zdechłe, wysuszone owocówki, ale nie wiem czy je jadły w podróży, sądziłam , że obie będą tak samo głodne.Ten niejadek nie wygląda jakby miał linieć, łazi ciągle po pojemniczku i skacze.To są moje pierwsze modliszki.Może kupić jutro pinki lub zwykłe larwy much i spróbować z tym?Ile trzeba czekać aż wyklują się z tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 stycznia 2008 - 01:36
Podobne tematy: S.gastrica L-2/3 boi się małych świerrszczy?? x
Wystrój, roślinność
Problem małych ślimaków w terrariumPitoll5262, 19 sty 2025 |
|
|
|||
rozmnażanie
Skorpiony
Poród małych skorpionów cesarskich, problemyKubatowarek, 03 gru 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
SKAKUNY Phidippus - od małych do dorosłych!Endorlado, 22 sty 2024 |
|
|
|||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Porażenie u małych orzęskówpapuas, 17 wrz 2023 |
|
|
|
||
Archiwum ogłoszeń
Parka małych gekonowpawllo8, 16 wrz 2022 |
|
|
Napisany 25 stycznia 2008 - 09:29
poczekaj z tą modliszką jeszcze parę dni... może wylnieje... a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2008 - 10:58
U mnie S. gastrica w ogóle nie chciała łapać świerszczy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2008 - 12:19
gastrice i inne modlichy z rodzaju sphodromantis jedza raczej wszystko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2008 - 13:08
Ja bym karmiła z igły- to maluchy, szły 3 dni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2008 - 16:22
Ale ja właśnie tak zrobiłam:)świerszczyka nadziałam na długą wykałaczkę i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2008 - 17:54
temat zamknięty:) "niejadek" wcina jeszcze żywego świerszcza:) Przyatakowała, jak na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany