witam,
noszę się z zamiarem wybudowania letniego wybiegu dla dorosłego stepowca i mam kilka pytań dotyczacych głównie bezpieczeństwa żółwia w takim wybiegu.
Po ogrodzie biega sobie nieszkodliwy nowofunland, czy wybieg musi byc zabezpieczony od góry siatką? Co z ptakami, kotami, kunami i wszelkimi innymi drapieżnikami? Nie ma niebezpieczeństwa dla żółwia przy otwartym wybiegu? ( z tego co oglądałem podklejone linki, wieszkosć z tych wybiegów jest jednak otwarta)
Czy nalezy na dno wybiegu ułożyć siatkę, by zapobiec przekopaniu sie żółwia ?
Czy należy dogrzewac czymś budkę nocą?
Pozdrawiam,
Theo
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 stycznia 2008 - 22:10
Podobne tematy: Bezpieczeństwo żółwa w wybiegu i sam wybieg x
Budowa, osprzęt
Wybieg zewnętrzny potrzebna pomocWodo18, 30 gru 2024 |
|
|
|
||
terrarium
Żółwie
Obrzeze do wybieguKarko, 29 maj 2024 |
|
|
|||
zachowania
Skorupiaki
Wspinanie po wybiegu (krab pustelnik)Natasi, 05 maj 2024 |
|
|
|||
terrarium
Żółwie
Rośliny do terrarium i na wybieg - prośba o pomoc w identyfikacjiKarko, 26 sty 2024 |
|
|
|
||
zdrowie
Węże
Kurz na wybiegu dla wężaCiuciurak, 14 lis 2021 |
|
|
Napisany 16 stycznia 2008 - 22:37
Lepiej zkaryć- nigdy nic nie wiadomo. Co do siatki to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 stycznia 2008 - 00:33
Faktycznie większość wybiegów jakie widziałem były od góry otwarte. Nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 stycznia 2008 - 00:38
Muszę dodać, że żółw jest w zaawansowanym stadium krzywicy. Takie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 stycznia 2008 - 01:06
Krzywica nie ma tu znaczenia, słońce mu na pewno pomoże,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 stycznia 2008 - 07:23
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany