Skocz do zawartości

1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?


- - - - -      

Ballus chalybeius




Stan prawny

Aneks UE: Nie jest w Aneksie UE
Ochrona w Polsce: Nie objęty ochroną
Gatunek niebezpieczny: Nie
CITES: Nie jest na liście CITES

Skale

Trudność: Brak danych
Dostępność: Brak danych
Siła jadu: Bardzo słaby jad

Statystyki

Dodano przez: docfaq
Pomogli:
Dodano: maj 10 2019 15:26
Aktualizowano: maj 10 2019 15:26
Wyświetlenia: 134
Komentarzy: 0
Nazwa gatunkowa: Ballus chalybeius (Walckenaer, 1802)
Synonimy Aranea chalybeia; Aranea depressa; Attus annulipes; Attus biimpressus; Attus brevipes; Attus chalybeius; Attus depressus; Attus heterophthalmus; Attus quinquefoveolatus; Balla heterophthalma; Attus seguipes; Ballus depressus; Ballus heterophthalmus; Ballus obscurus; Ballus seguipes; Ballus depressus seguipes; Dendryphantes annulipes; Dendryphantes brevipes; Euophrys suralis; Euophrys brevipes; Marpissa brevipes; Salticus annulipes; Salticus brevipes; Salticus heterophthalmus; Salticus obscurus
Nazwa niemiecka Käfer-Springspinne
Gatunek inwazyjny w Polsce Nie
Występowanie Afganistan, Albania, Andora, Armenia, Austria, Azerbejdżan, Belgia, Białoruś, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czarnogóra, Czechy, Dania, Estonia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gruzja, Hiszpania, Holandia, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Macedonia, Malta, Mołdawia, Monako, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Rosja, Rumunia, San Marino, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Szwecja, Tadżykistan, Turcja, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Watykan, Węgry, Wielka Brytania, Włochy


Powiększenie mapy
Hodowla grupowa Hodujemy pojedynczo
Aktywność Dzienna
Typ terrarium Terrarium umiarkowane
Wielkość terrarium dla dorosłego osobnika 10x10x10 cm
Oświetlenie 12 godzin
UVB Niepotrzebne
Środowisko życia Gatunek naziemny
Źródła informacji



0 Komentarze






© 2001-2019 Copyright by terrarium.pl. Korzystając z serwisu akceptujesz pliki cookies (punkt 1.8 regulaminu).