Witam
Wiem że były takie tematy ale nie doczytałem się tam rozwiązania dla mnie. Jeżeli sie mylę to przepraszam.I proszę o linka.
Mam dwa żółwie czerwonolice ( konkretniejszy opis w moim profilu w galerii pod obrazkami ). Od jakiegoś czasu zaobserwowałem że samiec zaleca się do samicy prawie przez cały czas jak jest ona w wodzie. Czasami zaczyna ją gryźć a ona ucieka i tak się gonią cały czas. Niepokoi mnie to ponieważ tak się dzieje już przez dłuższy okres. Czasami jak samica się zdenerwuje to zaczyna się bronić i wtedy jemu się dostaje, ale tak dzieje się rzadko. Samica...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 08 stycznia 2008 - 20:44
Podobne tematy: Gryzą się! x
zachowania
Żółwie wodno-lądowe
Moje żółwie po 3 latach się gryząhelloworld, 01 wrz 2022 |
|
![]() |
|||
zachowania
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekony się gryząnatorase, 07 kwi 2020 |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - samice gryzą sięejdi, 14 lut 2018 |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Żółwie lądowe
Żółwie się gryzą !FILIPPAS, 20 kwi 2016 |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Zwierzęta karmowe
Czy karaczany dubia gryzą?Sidas, 07 sie 2015 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 08 stycznia 2008 - 20:58
To, że masz zbyt małe terrarium już Ci pisałem i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 stycznia 2008 - 21:50
O tym że mam za małe akwarium to niestety wiem....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 stycznia 2008 - 23:16
Acha i jeszcze jedno akwarium rozumiem że z 300 l....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 stycznia 2008 - 16:58
Przebywanie na części lądowej sprawy nie rozwiązuje, a wręcz utrudnia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 lutego 2008 - 19:54
Ok poszedłem za twoją radą i zmniejszyłem czas oświetlenia do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów