Tak jak w temacie - Interesuje mnie czy można by było mrozić świerszcze, karaczany itp. i podawać je po rozmrożeniu? Mam to na myśli jako podstawę pokarmową. Oczywiście raz zamrożone będą tam siedziały aż do skarmienia. Wiem, że nie można mrozić produktów 2 razy. Karmienie dopiero po podgrzaniu do temperatury pokojowej. Wiem, że oseski i większe ssaki się tak podaje, interesuje mnie czy to też dotyczy innej karmówki. Wpadłem na ten pomysł, żeby zmniejszyć straty wśród karmówki - nie mam warunków aby rozmnażać świerszcze, a przy dłuższym przetrzymywaniu występuje kanibalizm itp. Kolejną zaletą jaką zauważyłem byłoby pozbycie się ewentualnych pasożytów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 grudnia 2007 - 16:58
Podobne tematy: Mrożenie karmówki - czy można? x
początkujący owady
Modliszki
Modliszka, karmienie, wylinka, rodzaje karmówkiDemeter, 30 lis 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
wybór zwierzęcia
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Krocionogi czy można mieszać gatunkiAnaW1989, 01 lis 2024 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Zwierzęta karmowe
Świerszcz domowy w hodowli - kiedy można odrożnić płeć?BlankaB, 07 lis 2017 |
|
![]() |
![]() |
||
![]() |
tematy ogólne
ŚMIETNIK
Można usunąć post?Huster, 21 kwi 2024 |
|
![]() |
||
tematy ogólne
Początkujący hodowcy węży
Czy na zooegzotyce na pewno można kupić węża?miyamane, 03 wrz 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 16 grudnia 2007 - 17:04
czytalem gdzies kiedys o mrozeniu swierszczy. z tego co pamietam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 grudnia 2007 - 18:19
Ja nie widzę żadnych przeciwwskazań pod warunkiem, że mrozimy świeżo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 grudnia 2007 - 19:02
Oczywiście, można mrozić każde owady karmowe. Karaczany, mączniki, świerszcze, szarańcze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów