Tak jak w temacie - Interesuje mnie czy można by było mrozić świerszcze, karaczany itp. i podawać je po rozmrożeniu? Mam to na myśli jako podstawę pokarmową. Oczywiście raz zamrożone będą tam siedziały aż do skarmienia. Wiem, że nie można mrozić produktów 2 razy. Karmienie dopiero po podgrzaniu do temperatury pokojowej. Wiem, że oseski i większe ssaki się tak podaje, interesuje mnie czy to też dotyczy innej karmówki. Wpadłem na ten pomysł, żeby zmniejszyć straty wśród karmówki - nie mam warunków aby rozmnażać świerszcze, a przy dłuższym przetrzymywaniu występuje kanibalizm itp. Kolejną zaletą jaką zauważyłem byłoby pozbycie się ewentualnych pasożytów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

3 odpowiedzi na ten temat

Napisany 16 grudnia 2007 - 16:58
Podobne tematy: Mrożenie karmówki - czy można? x
| żywienie

Jaszczurki Jak często można podawać oseski mysie gekonowi lamparciemu?Janiu, 18 wrz 2025 | 
 |   |   | ||
| Archiwum ogłoszeń można usunąć, dzięki12345, 12 wrz 2025 | 
 |   | |||
| początkujący owady

Modliszki Modliszka, karmienie, wylinka, rodzaje karmówkiDemeter, 30 lis 2024 | 
 |   |   | ||
| wybór zwierzęcia

Zwierzęta Krocionogi czy można mieszać gatunkiAnaW1989, 01 lis 2024 | 
 |   | |||
| rozmnażanie

Zwierzęta karmowe Świerszcz domowy w hodowli - kiedy można odrożnić płeć?BlankaB, 07 lis 2017 | 
 |   |   | 

Napisany 16 grudnia 2007 - 17:04
						czytalem gdzies kiedys o mrozeniu swierszczy. z tego co pamietam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

Napisany 16 grudnia 2007 - 18:19
						Ja nie widzę żadnych przeciwwskazań pod warunkiem, że mrozimy świeżo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

Napisany 16 grudnia 2007 - 19:02
						Oczywiście, można mrozić każde owady karmowe. Karaczany, mączniki, świerszcze, szarańcze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany
 Ten temat jest zablokowany