Witam.
Jakiś ponad miesiąc temu pisałem o pomoc bo żółwica zaczęła się dziwnie zachowywać co wskazywało, że będzie jaja składać i tak właśnie się też stało. W wodzie znalazłem jedno i się uspokoiła, myślałem że więcej ich nie ma a tu po tygodniu jak zacząlem przekopywać ziemię jaką miała w akwa na złożenie jaj okazało się jeszcze 7 sztuk zakopanych.
I teraz znowu zaczyna sie ten sam problem, w zachowaniu, do tego kopie w dnie, jutro przekładam ją do akwa gdzie jest ziemia i zobacze.
Czy za miesiąc znowu będzie chciała składać jaja czy jest to normalne zachowanie u żółwicy....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 13 grudnia 2007 - 18:19
Podobne tematy: Ile razy składa jaja samica czerwonolica. x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Samiec T.stirmi, A.avicularia, Samica P.metallica, sazimai, incei goldDziewana, Dzisiaj, 15:30 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Typhochlaena seladonia samicaBartekR ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Boa tęczowy brazylijski samica, wąż preriowy samiec,Norturu, 02 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Samce adult. i maluchy samicaHana, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 13 grudnia 2007 - 21:48
Samice Trachemys scripta składają jaja kilka razy do roku. Trzy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 grudnia 2007 - 22:09
Potem sie wszystkie z tych jaj wykluwaja? CO z nimi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 grudnia 2007 - 22:13
Wyrzucam, moja samica ze względu na brak samca składa niezapłodnione...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 grudnia 2007 - 11:13
Dziękuje za informacje bo już się bałem, że jest coś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów