Witajcie!
Mam żółwia czerwonolicego - wzięłam go od kolegi, który po prostu trzymał go w akwarium [bez grzałki, bez wysepki, bez filtra itd] i tyle. No, wcześniej z rybkami, ale rybki zostały spożyte ;)
Sporo już razem przeszliśmy, przez jakiś czas było tragicznie, ale mamy chyba niezłego weterynarza i wyszliśmy na prostą. Teraz nie było mnie trzy tygodnie i po powrocie zastałam akwarium pełne łusek. To znaczy żółw zrzucił wszystkie z wyjątkiem jednej, której też już niewiele brakuje. Do tej pory też zrzucał, ale pojedynczo, a nie wszystkie naraz. Nie powiem, wygląda ślicznie i w ogóle, ale chciałam się upewnić,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 listopada 2007 - 17:42
Podobne tematy: łuskowe szaleństwo u czerwonolicego x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam dorosłego żółwia czerwonolicegoidaida, 18 sty 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam dorosłego żółwia czerwonolicegoidaida, 18 sty 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy węży
Szaleństwo u zbożówkiKacpeRrrr, 05 lut 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam 40 letniego żółwia czerwonolicego.hubix557, 27 wrz 2021 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam żółwia czerwonolicego, WarszawaRafiy, 02 cze 2020 |
|
![]() |
Napisany 12 listopada 2007 - 21:22
Zapewne normalnie na bierząco wylawiasz zrzucane luski z wody, wiec...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 listopada 2007 - 21:25
Oj nie, normalnie wyławiam powiedzmy jedną-dwie na tydzień, a teraz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 listopada 2007 - 22:50
Czerwonolice zrzucają łuski okresami. Tzn podobnie jak to opisujesz, jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 listopada 2007 - 23:04
Tyle że to wszystko miało miejsce dość dawno temu. Ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów