Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

waran stepowy-koszt utrzymania, wyjazd, tempo wzrostu, oswajanie

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
7 odpowiedzi na ten temat

#1 dziad

dziad
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6717 dni
  • Polska / Warmińsko-mazurskie / Elbląg

Napisany 28 lipca 2007 - 16:07

1)myślałem o miesięcznych kosztach utrzymania w różnych etapach wzrostu gada.po naprawę wielu kalkulacjach doszedłem do wniosku,że miesięczne utrzymanie zamknie sie w przedziale 20-40 zł (nie licząc wymiany żarówek,podłoża,zakupu ewentualnych bajerów).
-dużo się pomyliłem?
2)na ile,w razie wyjazdu,mogę zostawić go samego?
3)rozumiem,że tempo wzrostu jest bardzo ciężko określić ale po jakim czasie będę musiał przenieść go do większego terra(gad ok 25 cm a obecne terra 120x60x50)?
4)czy możecie określić jaką ilość żarcia w jakim etapie rozwoju będzie pożerał gadzik ( np. mały 10 -15 świerszczy dziennie + 2 oseski tygodniowo - oczywiście dodatki,zamienniki typu ćmy,ślimaki itd) -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: waran stepowy-koszt utrzymania, wyjazd, tempo wzrostu, oswajanie     x

#2 macraei

macraei
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7329 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 28 lipca 2007 - 21:32

przeczytałam uważnie posta i nie znalazłam odpowiedzi...jaki gatunek warana? nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 dziad

dziad
  • Terrarysta

Napisany 28 lipca 2007 - 23:13

macraei bez przesady;))...
przerobilem kiklanascie opisow,nie jedno forum,nie jeden...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 macraei

macraei
  • Terrarysta

Napisany 29 lipca 2007 - 19:56

a ja poważnie pytłam jaki gatunek, bo wiesz, na pewnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 dziad

dziad
  • Terrarysta

Napisany 29 lipca 2007 - 22:27

no cześć
chodzi mi o stepówkę oczywiście;).....chociaż(wciąż myślę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 macraei

macraei
  • Terrarysta

Napisany 30 lipca 2007 - 11:30

moja odpowiedz jest dwuznaczna:) po pierwsze nie potrafię się powstrzymać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 dziad

dziad
  • Terrarysta

Napisany 30 lipca 2007 - 19:43

marzę właśnie o stepówce....ale teraz pomyślę o acanthurus'ie....najgorsze,że są tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 macraei

macraei
  • Terrarysta

Napisany 30 lipca 2007 - 22:42

hej
chyba nie sądzisz ,że wydaliśmy 3000 złotych na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.