Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Mączniki i roztocza..

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 galant

galant
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6979 dni
  • Polska / Pomorskie / Rumia

Napisany 14 lipca 2007 - 13:14

Dzieńdobry. Zamieszczam na karmówce i tu, więc nie wrzeszczcie. Moje larwy mącznika ( i proszę nie poprawiać ,bo ta pisownia jest właściwa!) przeobraziły się tłumnie i wzięły za reprodukcję,co się chwali. Trzymam wszystko w plastikowym wiaderku po surówkach 5l, z dużą ilością otworów więc wentylacja gut, w chłodnym pomieszczeniu gosp, czyli jakieś 15 stopni obecnie, sucho. Zalęgły mi się roztocza w tym wszystkim i to masowo, stąd moje pytanie czy można je jakoś zlikwidować, czy zwyczajnie zutylizować całą hodowlę (co problemem nie jest). Piszcie proszę wiedzący, niewiedzący niech sobie elokwencję pustosłową darują. Pzdr M.

Podobne tematy: Mączniki i roztocza..     x

#2 Pepesza

Pepesza
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7383 dni
  • Polska / Świętokrzyskie / Kielce

Napisany 14 lipca 2007 - 14:01

Miałem bardzo podobny problem i podejrzewam, że nie są to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 HcT

HcT
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6737 dni
  • Polska / Lubelskie / Lubartów

Napisany 14 lipca 2007 - 18:59

wystaraczy troche wilgoci a te male chodzace ledwno widoczne biale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Malakai

Malakai
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7373 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdynia

Napisany 14 lipca 2007 - 19:05

Roztocza. Larwy muszek owocówek są całkiem spore (większe niż muszka)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 galant

galant
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6979 dni
  • Polska / Pomorskie / Rumia

Napisany 14 lipca 2007 - 21:35

Malakai - spopielić - piękny zwrot. A przesuszyć w jaki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.