Witam,
1. Chciałabym umieścić w terrarium, w którym byłby żółw stepowy i grecki, żarówkę kompaktową Repti glo UV tylko nie do końca wiem którą, czy 8.0 czy 10.0?
2. Poza tym są 13 W i 26 W (26W są też większe od tych 13W): http://www.amekon.pl/x_C_I__P_29523558;29510001.html
i nie wiem które byłyby lepsze.
3. Żarówkę UV chciałabym umieścić obok grzewczej i tu moje kolejne pytanie jaka jest min. odległość takiej żarówki od żółwia. Producent pisze, że jej efektywność wynosi do 50 cm, tylko że moje terrarium ma wysokość 43 cm i nie wiem na jaką wysokość od żółwia byłoby ją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Pytania dotyczące żarówki kompaktowej UVB
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 lipca 2007 - 11:38
Podobne tematy: Pytania dotyczące żarówki kompaktowej UVB x
żywienie
Jaszczurki
Cześć . Pytania o felsumaYesik, 20 lut 2025 |
|
|
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Co na początek - pytania początkującego hodowcy ?Juanhijuan |
|
|
|
||
Archiwum ogłoszeń
Terrarium z tworzywa + osłony na żarówki.Alessandro |
|
|
|||
tematy ogólne
Zwierzęta
Modliszka trzy pytania od nooba do znajacych temat (wylinka, zywienie,higiena)Linczurek, 29 sie 2024 |
|
|
|
||
terrarium
Węże
Przepalejące się żarówki grzewcze/ promienniki ciepłaiwordos, 30 mar 2024 |
|
|
|
Napisany 07 lipca 2007 - 12:27
[quote]Witam,
1. Chciałabym umieścić w terrarium, w którym byłby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1. Chciałabym umieścić w terrarium, w którym byłby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2007 - 21:45
Czytałam też że promienie UVB uszkadzają nasz wzrok, ale za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lipca 2007 - 09:59
Nie, nie ma żadnego ryzyka. Taka żarówka nie jest szkodliwa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lipca 2007 - 10:11
Dziękuję bardzo za odpowiedzi :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany