Witam. Nałapałem dziś trochę uskrzydlonych Lasius niger. Każda jest w osobnej kliszówce. Pytanie czy one już są zapłodnione jak wylatują z gniazda czy następuje to dopiero po wylocie? Jeśli po to wpuścić wszystkie do jednego pojemnika, a dopiero później rozdzielić samice? a i czy samca moge poznać tylko po tym że jest mniejszy? jeśli tak to czy jest on tylko troche mniejszy czy duzo mniejszy bo były też takie ciut większe od zwykłej robotnicy ale miały skrzydła [tych nie łapałem].
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 02 lipca 2007 - 16:25
Podobne tematy: Lasius niger x
identyfikacja
Mrówki
Identyfikacja królowej lasius sp.Karpik000, 12 lip 2021 |
|
|
|||
rozmnażanie
Mrówki
Królowa Lasius NiggerAdamekK, 17 maj 2021 |
|
|
|
||
zachowania
Mrówki
Dziwne zachowanie królowej Lasius flavusChlebsonix, 05 maj 2021 |
|
|
|||
warunki hodowli
Mrówki
Przeniesienie lasius nigerBIGPICI, 25 mar 2021 |
|
|
|||
zdrowie
Mrówki
Przezroczysty odwłok Lasius nigerkoliko1709, 12 gru 2020 |
|
|
Napisany 02 lipca 2007 - 17:28
jeżeli mają skrzydła nie są zapłodnione, zapłodnienie następuje w locie,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2007 - 20:30
[quote]jeżeli mają skrzydła nie są zapłodnione, zapłodnienie następuje w locie,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 lipca 2007 - 12:10
Miałem wszytskie w jednym duzym pojemniku. Ale wypuszcze bo one...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lipca 2007 - 19:22
Ja przedwczoraj złapałem 4 zapłodnione królowe (już bezskrzydłe) i na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lipca 2007 - 19:29
Podczepie sie:)
Czy każda duża czarna mrówka to królowa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Czy każda duża czarna mrówka to królowa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lipca 2007 - 20:31
zalezy co rozumiesz przez dużą mrówke :) jeżeli ma ślady...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany