Z powodu powiększającego się problemu ogromnej ilosci niechcianych żółwi (głównie czerwonolicych) i wypuszczania ich na wolność planuję zrobić u mnie na podwórku staw dla nich. Staw o długości ok 12m. szerokości 10m. i głębokości 3m. I potem przyjmowac niechciane żółwie by miały warunki (prawie) jak na wolności. Na środku stawu chće zrobic nasyp imitujący wyspę. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Reptil
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 lipca 2007 - 15:57
Podobne tematy: Staw dla zółwi z rodzaju Chrysemys spp. x
tematy ogólne
Oddam
Szukam Domu dla moich zółwiElvisPresley, 15 wrz 2025 |
|
|
|||
płazy
Terrarystyka
Opisano nowy gatunek żaby z rodzaju Hylarana (wyspa Nicobar, Indie)TherapoTerra, 09 gru 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Poszukuję pająków z rodzaju Loureedia (poskoczowate Eresidae)cicindela, 29 lis 2023 |
|
|
|||
tematy ogólne
Pozostałe pajęczaki
Poszukiwane poskocze (Eresidae) z rodzaju Loureediacicindela, 29 lis 2023 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Sprzedam stado Żółwi Greckichkucu, 16 sie 2023 |
|
|
Napisany 01 lipca 2007 - 16:05
świetny pomysł, ale równiez bardzo kosztowny. Jestes pewien ze bedziesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2007 - 18:50
Ja tworze staw ale oczywiście wszystko robi mój ojciec :-)....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2007 - 19:48
Fajnie, fajnie ale 1 uwaga. Nie Chrystemys, ale Chrysemys jeżeli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2007 - 20:09
Idea szczytna ale:
1. Nie wystarczy wykopać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1. Nie wystarczy wykopać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2007 - 21:19
Ad1. Zanim wpuszcze żółwie zostaną tam wpuszczone ryby (i narybek):...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2007 - 08:58
musisz koniecznie dokupić do stawu Żabiściek pływający (Hydrocharis morsus-ranae) Jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2007 - 17:53
Rzęsa już w nim rośnie :-), sama sie zasiała. Myśle...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany