Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Felsuma madagaskarska problemy z wylinką

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 mati87

mati87
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7425 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 06 maja 2007 - 15:53

Witam

Mam pytanie własnie związane z wylinką u tego gada.Zakupiłem niedawno dorosłego samca.Przechodził wylinke jakieś prawie 3 dni a powinien duzo krócej.Wilgotnośc na maxa.Mam wodospad i zbiornik z wodą prawie na całym dnie, ale i tak pozostały na skórze kawałki wylinki które nie chcą zejść.nie wiem jakie miał warunki przedtem czy miał wystarczającą ilość witamin itp.chciałbym mu pomóc ale nie wiem jak teraz.Kąpać go nie mogę bo ucieka a i na ręce za bardzo nie chce go brać.Przez cały tydzień od wylinki panowała wysoka wilgotność ale to i tak nie pomogło.Co teraz zrobić ?

Podobne tematy: Felsuma madagaskarska problemy z wylinką     x

#2 Matey1

Matey1
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7517 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Koszalin

Napisany 06 maja 2007 - 16:24

Wsadz w odpowiednio duze plastikowe pudelko. Na dole ręczniki papierowe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 SMITI

SMITI
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7757 dni
  • Polska / Lubuskie / Zielona Góra

Napisany 06 maja 2007 - 17:10

Postępuj tak jak mówi przedmówca. Zwiększ troszeczkę ilość podawanej witaminy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Mundo

Mundo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7206 dni
  • Polska / Lubelskie / Łęczna

Napisany 06 maja 2007 - 21:20

Spryskaj go dokładnie... I mozesz delikatnie pensetą . Uważaj bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 mati87

mati87
  • Terrarysta

Napisany 08 maja 2007 - 18:54

robiłem.Poczekam do drugie wylinki i wtedy zobaczymy, a jak narazie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 mati87

mati87
  • Terrarysta

Napisany 09 maja 2007 - 12:59

O dziwo po okresie zwiększenia wilgotoności do około 85%(1,5 tyg)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.