Hej, mam młodą (pół roku) zbozowke lekko ponad tydzień. Dwa dni temu bylo jej pierwsze karmienie i w tym czasie nikt jej nie przeszkadzal, wszystko bylo swietnie. Dzis chcialam napelnic miske z woda wiec musialam sie do niej zblizyc i zauwazylam ze jest strasznie nerwowa. Odskakuje, ucieka, nawet zalatwila sie na reke gdy probowalam zainicjowac jakis kontakt. Rzecz w tym, ze nie byla zestresowana ani troche wczesniej. Sama wchodzila na reke, zadnych gwaltownych ruchow itp itd. Czy to normalne? Czy robię coś zle? To mój pierwszy wąż więc nie wiem jeszcze wszystkiego a nie chcę robic jej krzywdy. Z góry...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 maja 2024 - 21:25
Podobne tematy: Wąż nagle jest zestresowany x
linienie
Modliszki
Modliszka nagle straciła siłyJawa, 10 maj 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Chroniczne problemy z wylinką, a ostatnio gekon nagle ospały + bąbel pod jedną pachąMayday, 29 paź 2021 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Zestresowany pyton królewskiLocoluka, 06 sty 2021 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Mój gekon orzęsiony nagle przestał funkcjonowaćKr00lik, 11 maj 2020 |
|
![]() |
Napisany 23 maja 2024 - 08:54
Młode węże są zwykle nerwowe, w miarę dorastania przestają się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 maja 2024 - 02:45
Zauważyłam też że jakby "ciężej" jest jej się poruszać, zrobiła...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 maja 2024 - 07:48
Możliwe, że jest to początek wylinki. Cały proces trwa od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów