Witajcie, ten post to swoisty mój powrót do świata terrarystyki. Kilka dobrych lat temu miałem kilka ptaszników i skorpionów, więc można powiedzieć że nie jestem zupełnie zielony :) Ale do meritum... Mam zamiar nabyć drogą kupna małego węża zbożowego, pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy mogę takiego małego wężyka dać do deczko większego terrarium, powiedzmy 60x40x40 oczywiście zapewniając mu odpowiednią ilość kryjówek itd. Wiem że niektóre gatunki jak np. pyton królewski muszą "rosnąć" z terrarium, spotkałem też się z opinią że zbożówce większe terra nie przeszkadza ale jak jest w praktyce? Pytanie numer dwa to jak to jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Wąż zbożowy, kilka pytań. x
Sprzedam węże
Wąż zbożowy za darmoszczepanix_16, 25 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chromatopelma, victorii, reduncus i kilka innychMarcinmxo, 08 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Wąż zbożowyAmelia03 ![]() |
|
![]() |
|||
Samce L. megatheloides i chroma + kilka nsSzrama, 25 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kilka samicherzog, 01 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 07 października 2021 - 22:23
Jeśli w terrarium będzie dużo odpowiednich kryjówek to śmiało możesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 października 2021 - 16:05
To jeszcze nie będzie terra docelowe, ale takie w którym,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 października 2021 - 16:35
Zbiornik lepiej niech rośnie wraz z wężem, malucha najlepiej dać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 października 2021 - 16:57
Właśnie różne zdania już słyszałem na temat tego czy zbiornik...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 października 2021 - 20:44
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów