Witam. Młodszy brat otrzymał od znajomego gekona. Na gekonach się nie znam ale wydaje mi się że gekon jest w opłakanym stanie sądząc po jego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Najlepsza odpowiedź
Dagn,
11 września 2021 - 15:51
Powiedziałabym tak: nie widzę szans. Za dużo takich bied widziałam i niestety wszystkie kończyły tak samo.
Bardzo, ale to bardzo powoli podawajcie mu żarcie, nawet...więcej dla zalogowanych.
Napisany 11 września 2021 - 13:42
Podobne tematy: Gekon Lamparci w opłakanym stanie. x
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos ![]() |
|
![]() |
Napisany 11 września 2021 - 14:34
Gekon wygląda okropnie, jest cholernie wychudzony i szczerze nie wiem czy uda mu się przeżyć bez natychmiastowej pomocy od weterynarza. Więc jedyne co mogę poradzić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 września 2021 - 15:18
Okej dzięki. Dam znać co na to wet.
Napisany 11 września 2021 - 15:38
Napisany 11 września 2021 - 15:47
Tak je. Jeśli nie są optoczone wapnem czy witaminami. Tak dziennie zje jednego na raty.
Napisany 11 września 2021 - 15:51 Najlepsza odpowiedź
Powiedziałabym tak: nie widzę szans. Za dużo takich bied widziałam i niestety wszystkie kończyły tak samo.
Bardzo, ale to bardzo powoli podawajcie mu żarcie, nawet...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 września 2021 - 16:17
Dziękuje za wskazówki. Młody dostał już reprymendę. W poniedziałek lece do weterynarza. Zrobię tak jak mówiłaś. Mam nadzieje że przeżyje :(
Napisany 11 września 2021 - 16:20
Możesz poprosić o wymaz z kloaki (w świeżym kale niektóre rzeczy lepiej są widoczne) i badanie pod mikroskopem. Jeśli ma jakiekolwiek pasożyty - uśpiłabym niestety...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 września 2021 - 16:23
Tak zrobię. Posiedzę jeszcze na forum, poczytam. Podowiaduje się. Jeśli małego nie uda się odratować to go uśpię :(
Będę chciał też wziąć nowego, zdrowego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 września 2021 - 16:30
To tym bardziej niech wet wykona wymaz z kloaki i badanie kału. Bo jeśli są np. jakieś pierwotniaki, to terrarium do rytualnego spalenia, szczególnie jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Dagn, 11 września 2021 - 16:33.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów