Witam, kupiłem ostatnio ptasznika kędzierzawego, który jak wiadomo podlega pod CITES i trzeba mieć na niego zaświadczenie o urodzeniu w niewoli. Zaświadczenie otrzymałem, ale zastanawiam się, czy jest ono prawidłowe. Po pierwsze jest tam pieczątka sklepu, z którego go kupiłem, a prędzej bym się spodziewał poświadczenia przez, np. Powiatowego Lekarza Weterynarii itp. Czy sklep może wystawiać takie dokumenty? Czy są jakieś odgórne wymagania, które musi spełniać zaświadczenie potwierdzające pochodzenie ptasznika? Po drugie zastanawia mnie sam sens wystawiania takiego dokumentu, który nie jest wyraźnie przypisany do konkretnego osobnika, bo w sumie, gdybym nabył innego ptasznika, ale odłowionego z natury to wystarczyłoby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 maja 2021 - 23:35
Podobne tematy: Zaświadczenie o urodzeniu w niewoli x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Scolopendra subspinipes- jedyne w Polsce młode urodzone w niewolikicek, 25 cze 2024 |
|
![]() |
|||
Kupię
KUPIĘ AGAME BŁOTNĄ - KONIECZNIE WYKLUTĄ W NIEWOLI !Brettowy, 09 lut 2024 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Jaszczurki
GDZIE SZUKAĆ AGAMY BŁOTNEJ - MŁODEJ - WYKLUTEJ W NIEWOLI ?Brettowy, 20 mar 2024 |
|
![]() |
|||
Wyceny, gdzie kupić
KUPIĘ MŁODĄ AGAME BŁOTNA - KONIECZNIE Z NIEWOLI !Brettowy, 11 lut 2024 |
|
![]() |
|||
aspekty prawne
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
zaświadczenie o urodzeniu w hodowliBoskija, 26 lip 2023 |
|
![]() |
Napisany 28 maja 2021 - 02:02
Ciężko powiedzieć, bo dokumentu nie widzimy, ale raczej wystawiony jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Uprzejmie_neutralny, 28 maja 2021 - 02:20.
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów