Witam, czy dla larw chrząszczy mecynorrhina torquata ugandensis wystarczą zbutwiałe liście z lasu? Czy dodać trochę karmy dla rybek albo czegoś innego i jak często należy zraszać i wymieniać podłoże. Mokrej karmy dla kota nie dam bo boję się szybką pleśń. Jeśli pozyskuję próchno z lasu to czy mogę zapakować go więcej na raz do większego worka i trzymać przez te pare tygodni, miesięcy czy z każdą wymianą podłoża próchno powinno być świeże? I czy występują jakieś oznaki nadchodzącego przepoczwarzenia i czy należy wtedy zmienić warunki panujące w pojemniku hodowlanym?
Napisany 20 lutego 2021 - 11:32
Podobne tematy: podłoże dla chrząszczy x
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Żywe imago chrząszczy Mecynorrhina torquata ugandensisgetomge, 24 wrz 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Larwy chrząszczy Goliathus goliatus, Lamprima adolphinae, Homoderus mellyiLichess, 03 sie 2023 |
|
|
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Larwy chrząszczy Xylotrupes beckeri, Mecynorhina confluens, Gnorimus nobilisMamil, 07 sie 2025 |
|
|
|||
warunki hodowli
Zwierzęta
Podłoże Aspen - ile wody daćMac2000, 07 wrz 2025 |
|
|
|||
terrarium - podłoże
Wystrój, roślinność
Podłoże kokosowe z actiongrunwald, 15 mar 2025 |
|
|
Napisany 21 lutego 2021 - 11:43
Liście z dodatkiem próchna będą optymalne. Pozostałe składniki są zbędne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 lutego 2021 - 19:39
O dziękuję bardzo, mam jeszcze pytanie apropo liści. Czytałem że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 lutego 2021 - 20:33
Napisany 21 lutego 2021 - 20:35
Ok ,dzięki za rzetelne informacje
Napisany 08 lutego 2022 - 13:05
Ten wątek bynajmniej najnowszy nie jest, ale nie chcę tworzyć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lutego 2022 - 08:52
Dzięki niewyparzeniu liści zachowujemy właściwie 100% składników odżywczych zawartych w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów