Cześć.
Mam w piwnicy zaniedbany duży pojemnik z kulturą Porcellio scaber, założony kilka lat temu, jako starter wykorzystałem z 10-12 sztuk złapanych w ogródku.
Obecnie są ich tam setki, na oko, ostatnio zaglądałem tam rzadko, z raz w miesiącu, spryskując pojemnik i dorzucając rozdrobnionych liści i kartonu, czasem kulkę psiej karmy.
Postanowiłem zlikwidować hodowlę z braku czasu, darując wolność robalom.
Ale jak już miałem wynosić je na zewnątrz, dostrzegłem kilkanaście sztuk kolorowo nakrapianych, podobnych do formy "lava", no to wyłapałem je i odświeżyłem kulturę dając nowy substrat, z postanowieniem utrwalenia nowej linii genetycznej.
I teraz mam pytania:
1. Zawsze jako...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Mam w piwnicy zaniedbany duży pojemnik z kulturą Porcellio scaber, założony kilka lat temu, jako starter wykorzystałem z 10-12 sztuk złapanych w ogródku.
Obecnie są ich tam setki, na oko, ostatnio zaglądałem tam rzadko, z raz w miesiącu, spryskując pojemnik i dorzucając rozdrobnionych liści i kartonu, czasem kulkę psiej karmy.
Postanowiłem zlikwidować hodowlę z braku czasu, darując wolność robalom.
Ale jak już miałem wynosić je na zewnątrz, dostrzegłem kilkanaście sztuk kolorowo nakrapianych, podobnych do formy "lava", no to wyłapałem je i odświeżyłem kulturę dając nowy substrat, z postanowieniem utrwalenia nowej linii genetycznej.
I teraz mam pytania:
1. Zawsze jako...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)