Witam,
Od piątku posiadam eublefara lamparciego który do dziś nic nie zjadł. Wiem że musi się aklimatyzować, ale czy nie odegra to się na jego zdrowiu czy coś?
W pierwszy dzień zwiedzał terrarium i wygrzewał się na wyspie ciepła, a później wszedł do wilgotnej kryjówki i w ciągu trzech dni wyszedł może tylko raz wczoraj około północy i to na jakieś pół minuty. Próbowałem dać mącznika ale nie chciał.
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
P.S zgaduje że kryjówka nie jest już wilgotna bo nie zraszałem jej ani nic żeby ją trochę "zwilgocić" bo w środku jest gekon i nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 maja 2020 - 22:57
Podobne tematy: Gekon - jedzenie x
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos ![]() |
|
![]() |
Napisany 19 maja 2020 - 10:08
Dodatkowo może nie chcieć jeść z pęsety/ręki jeśli tylko tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2020 - 12:07
Napisany 19 maja 2020 - 12:25
Poza mącznikiem nic nie próbowałem dać, bo nie mam (poza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2020 - 13:52
Napisany 19 maja 2020 - 14:57
Jak wyżej.
+ Ty wpierw zbadaj temu gekonowi kał na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2020 - 20:09
Dobrze, w takim razie jeszcze pomyślę nad kupnem drugiej. Jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez alabaniak, 19 maja 2020 - 20:12.
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów