Stanąłem przed wyborem swojego pierwszego skorpiona(w terrarystyce nie jestem całkiem zielony, posiadam gekona lamparciego) zastanawiam się nad gatunkami: Opistophthalmaus boehmi i Scorpio maurus....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 19:01
Stanąłem przed wyborem swojego pierwszego skorpiona(w terrarystyce nie jestem całkiem zielony, posiadam gekona lamparciego) zastanawiam się nad gatunkami: Opistophthalmaus boehmi i Scorpio maurus....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Wybór skorpiona x
linienie
Skorpiony
Problem z linieniem skorpionaMatthew5355, 17 maj 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
skorpiony
Terrarystyka
Opisano nowy gatunek skorpiona Scorpiops bahunetra sp. nov.TherapoTerra, 03 maj 2025 |
|
![]() |
|||
![]() |
Oddam
Oddam skorpionasureves22, 15 sty 2025 |
|
![]() |
||
zdrowie
Skorpiony
Dziwne zachowanie skorpionaolaffffffffffffffff, 08 lis 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Wybór ptasznikaPawel32, 05 paź 2024 |
|
![]() |
Napisany 20 sierpnia 2019 - 19:51
Na początek polecam pandinus imperator. To był mój pierwszy skorpion. Jest to jeden z największych skorpionów na świecie... Ma slaby jad, wiec można go brać na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 19:56
Przy maurusach będziesz się musiał trochę nagimnastykować z temperaturą, gdybyś chciał rozmnażać. Chociaż w zasadzie nawet Euscorpiusy dobrze jest zimować, by dawały młode. Na dobrą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 20:08
@[member='VisibleNoise'] Jak kogoś stać to czemu nie :D
Widzę ze odpowiadasz na każdego posta jakiego nie napisze... Czym sobie na to zasłużyłem xD
Edytowany przez Janiu, 20 sierpnia 2019 - 20:05.
Napisany 20 sierpnia 2019 - 20:14
@[member='Janiu'] Czy kogoś stać to jedno, ale czy ktoś chce ryzykować, że popełni błąd (co się zdarza, szczególnie jak się jest początkującym) i straci tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 20:32
@[member='VisibleNoise'] W takim razem zwracam honor :D A co do skorpiona to przesadzasz 200zl to nie tak dużo...
Impek to najczęściej spotykany skorpion w domowych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 20:42
Napisany 20 sierpnia 2019 - 20:50
Przyznam ze nie śledziłem ani cen ani dostępności, bo to było dawno temu jak go miałem :P A tak przy okazji to ogólnie teraz szukam androctonus...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2019 - 21:10
Przyznam ze nie śledziłem ani cen ani dostępności, bo to było dawno temu jak go miałem :P A tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów