Z mojego starego akwarium zrobiłem terrarium. Wyciąłem przednią szybę, wstawiłem przezroczysta plekse (przenikanie światła 95%), żeby łatwiej było obsługiwać terrarium wyciąłem również otwór w pleksie i zrobiłem go na zawiasach a w dolnym pasku zrobiłem otwory o średnicy 6mm na całej długości 80cm. Zrobiłem tło strukturalne, na ziemię wysyłałem brykiet kokosowy i w jedym miejscu jest dana mata grzewcza. W terrarium są 2 rośliny, jedna to bluszcz żeby pobierał z powietrza Co2 i żeby było mniej zanieczyszczeń, a druga to koleos dla ozdoby. Czekam aż przyjdzie mi żarówka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:24
Z mojego starego akwarium zrobiłem terrarium. Wyciąłem przednią szybę, wstawiłem przezroczysta plekse (przenikanie światła 95%), żeby łatwiej było obsługiwać terrarium wyciąłem również otwór w pleksie i zrobiłem go na zawiasach a w dolnym pasku zrobiłem otwory o średnicy 6mm na całej długości 80cm. Zrobiłem tło strukturalne, na ziemię wysyłałem brykiet kokosowy i w jedym miejscu jest dana mata grzewcza. W terrarium są 2 rośliny, jedna to bluszcz żeby pobierał z powietrza Co2 i żeby było mniej zanieczyszczeń, a druga to koleos dla ozdoby. Czekam aż przyjdzie mi żarówka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Pierwsze terrarium i parę pytań x
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Farby akrylowe terrariumgrunwald, Dzisiaj, 15:07 |
|
|
|||
terrarium - ogrzewanie
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Jakiej firmy kabel grzewczy do terrariumgrunwald, 18 gru 2025 |
|
|
|
||
Kupię
Terrarium z płyty meblowejlegw77, 16 gru 2025 |
|
|
|||
Budowa, osprzęt
Termostat pulsacyjny do terrarium Microclimate Pulse B2grunwald, 14 gru 2025 |
|
|
|
||
Zwierzęta
Terrarium 60x40x40 co do środka?ExiL, 04 gru 2025 |
|
|
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:30
@Arogant Wentylacja jest nieodpowiednia, jakąkolwiek jaszczurkę byś tam włożył -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:33
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:34
@Arogant Jak jest mata to żarówka nie jest potrzebna. Podłoże...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:34
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:35
@Arogant Lepiej w ogóle nie dawać. To jest terrarium pustynne,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:35
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:37
@Arogant Nie słuchaj ludzi z zoologa. Mam nadzieję, że gekona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:41
Napisany 19 czerwca 2019 - 20:41
@Arogant Czyli temperatura idealna.
Przede wszystkim wywal to podłoże, bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów