Mech z lasu może przenieść hordę pasożytów.
Ja wilgotną robię, kładąc na dno wilgotny ręcznik papierowy, jak widzę, że idzie wylinka. Kiedyś stosowałam też wermikulit,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 lutego 2019 - 13:36
Mech z lasu może przenieść hordę pasożytów.
Ja wilgotną robię, kładąc na dno wilgotny ręcznik papierowy, jak widzę, że idzie wylinka. Kiedyś stosowałam też wermikulit,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos ![]() |
|
![]() |
Napisany 22 lutego 2019 - 13:48
Trzeba dolewać wody jak przeschnie w przypadku włókna i mchu, mech torfowiec kupisz w terrarystycznym. Ręcznik papierowy też jest ok, z tym, że bardzo szybko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 lutego 2019 - 13:57
Ano. Dlatego wkładam dopiero na etapie "ratunku, mój gekon zrobił się biały" :P
Jeszcze odnośnie maty: do niej musisz mieć termostat, bo inaczej ugotujesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 lutego 2019 - 14:06
Napisany 22 lutego 2019 - 14:50
Napisany 22 lutego 2019 - 15:09
@[member='Jozi85'] Świerszcze to żadna suplementacja. Wapń z D3 oprócz oprószania owadów powinien być zawsze w miseczce i około raz w tygodniu owady powinny być oprószone...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 lutego 2019 - 16:22
@[member='Dagn'] Właśnie z tego co się orientowałam i rozmawiałam z hodowcami - bardzo ciężko ją przedawkować, a może być problem z przyswajaniem wapnia jak będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów