Witam wszystkich, dawno tu nie pisałem choć zaglądam dość często, planuję budowę vivarium 80x40x50. Pierwotnie miałem zrobić ściankę z korka ekspandowanego i później uformować go widelcem itp. bo nie chcę się bawić w pianki i pigmenty, ostatnie przyszło mi jednak do głowy jak by wyszło gdybym korek posmarował sylikonem i pokrył torfem, chodzi mi o to że torf dłużej niż sam korek utrzymuję wilgoć dzięki czemu mech czy inne rośliny miały by lepsze warunki do porośnięcia ścianki, a zależy mi na bardzo dużej ilości roślin ... czy to jest wykonalne i zda egzamin czy lepiej nie kombinować?
Ścianka z korka + sylikon i torf zda egzamin?
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 lutego 2019 - 17:39
Podobne tematy: Ścianka z korka + sylikon i torf zda egzamin? x
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Taśma dwustronna do korkaMLNA, 29 lis 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Terrarium szklane 100x40x50 z tłem z korka + kabel grzewczy + termostat + kryjówkasponex, 07 paź 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Tło strukturalne / ścianka terrariumGolab_Stg, 28 maj 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Gekony Lamparcie + terrarium pustynne ze sćianką i wyposarzeniem.Greenowsky, 25 lut 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Pianka montażowa a sylikon na ściankę do terrariumStelater, 19 lis 2023 |
|
![]() |
Napisany 08 lutego 2019 - 20:05
Cześć
Posiadam 2 ścianki w terrarium wykonane ze styropianu pokrytego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_ADAH_*
Napisany 08 lutego 2019 - 20:50
Bardziej pracochłonne ale efektywniejsze zrobić tak.
Styropian np Gr 5cm...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Styropian np Gr 5cm...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez ADAH, 08 lutego 2019 - 21:02.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów