Witam, mam takie pytanie odnośnie Manica. Mam królową z jedną robotnicą, na dniach będą kolejne bo poczwarki są już pomarańczowe. Mieszkają one w probówce podpiętej do mini areny na której zostawiałem królowej ubite owady, którymi karmiła larwy. Chciałbym je kiedyś przenieść do normalnego formikarium, i tu się rodzi problem. Manica po odchowaniu pierwszych młodych już nie wychodzi z probówki, bo po pokarm wyruszają robotnice. Czy mogę im odciąć dostęp do areny zatykając probówkę i po prostu wrzucać im pokarm do tej probówki? Bo potem przy przeprowadzce miał bym łatwiej, a tak to musiałbym czekać aż wszystkie wejdą do probówki albo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 lipca 2018 - 19:20
Podobne tematy: Manica rubida w zamknięciu x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Zamienię królowe Manica rubida na skrzydlate królowe TetramoriumJaszczurkowiec, 14 kwi 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
SPRZEDAM/ZAMIENIE MANICA RUBIDA I ROBOTNICEmarcys123, 09 gru 2020 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Manica, Camponotus, Lissachatina, PachnodaJaszczurkowiec, 25 cze 2020 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Mrówki: Manica rubida - hurt, detalJaszczurkowiec, 15 cze 2020 |
|
![]() |
|||
![]() Dostałem mrówki C. herculeanus, M. rubida, T. caespitum i F. cinerea - kilka prostych pytań.Mati0504, 10 lip 2020 |
|
![]() |
Napisany 15 lipca 2018 - 22:32
Do probówki nie ma potrzeby podłączenia areny więc na spokojnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2018 - 06:56
Ok, fajnie. Dzięki za odpowiedź
Napisany 18 lipca 2018 - 17:26
Mrówkom od pojawienia się pierwszej robotnicy należy udostępnić arenę!
I...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów