Mam pytanie odnośnie inkubacji kokonu H. pulchripes. Moja samica jest w trakcie pracy nad nim i jest to mój pierwszy kokon u ptasznika afrykańskiego. Wiem że afrykance wbudowuja kokon w gniazdo, nie obracają nim tylko pilnują. Stąd moje pytanie: Czy zostawiać samice z kokonem czy ja wyciągnąć (unikne ewentualnego zjedzenia) a kokon zostawić w spokoju i dopiero po miesiącu otworzyc.

5 odpowiedzi na ten temat

Napisany 29 maja 2018 - 11:15
Podobne tematy: Kokon Harpactira pulchripes x
| Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki Harpactira cafreriana adult samiecJaroo, 29 paź 2025 | 
 |   | |||
| rozmnażanie

Modliszki Modliszka, mam kokonlampik, 24 wrz 2025 | 
 |   | |||
| Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki Promocja 2+1 GRATIS E.murinus L2,P.sp. Akcaya L1,P.sp. Machala L1,Ch.natanicharum L2, O.violaceopes L1,G.pulchripes L1,Tliltocatl vagans L3Baagor, 23 wrz 2025 | 
 |   | |||
| Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki Theraphosay, Poe metallica, geniculata pulchripes dorosłe całość tanioMrRetic, 16 wrz 2025 | 
 |   | |||
| Ogłoszenia matrymonialne Samiec P.cambridgei za 10młodych jeśli wyjdzie kokon.Vip3r, 17 wrz 2025 | 
 |   | 

Napisany 04 czerwca 2018 - 12:08
						Co prawda z kokonem nie pomoge, ale nie moge nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

Napisany 04 czerwca 2018 - 13:41
Jedyne, co znalazlem w necie, ale to tylko przyklad:

Napisany 01 stycznia 2019 - 13:47
						Też jestem ciekawy jak z kokonem:) jak wgl z rozmnażaniem,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

Edytowany przez Agroo, 01 stycznia 2019 - 13:48.

Napisany 02 stycznia 2019 - 14:09
						Tak naprawde przy afrykanskich gatunkach samica nie opiekuje sie kokonem....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się  :) 

0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów