Cześć, w wakacje będę we Włoszech i wpadłem na pomysł, ze można byłoby coś sobie ewentualnie przywieźć. Głównie myślałem o modliszkach [tu wiem, że trzeba...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 15:11
Podobne tematy: Skorpiony we Włoszech x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Skorpiony, ptaszniki, amblypygiBartekR ![]() |
|
![]() |
|||
Pająki właściwe, Uropygi, amblypygi, Skorpiony i ptasznikiPsalmopeus, 24 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Europejskie skorpiony - nowe gatunkiBartekR ![]() |
|
![]() |
|||
Skorpiony i spółkaYyakari, 28 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Skorpiony i spółkaYyakari, 28 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 08 kwietnia 2018 - 17:30
Przede wszystkim to Euscorpius spp. - https://www.terrarium.com.pl/euscorpius-ssp/
Napisany 08 kwietnia 2018 - 18:50
@[member='htsi'] a wiesz jak z ich występowaniem? Gdzie najlepiej szukać? No i czy macie jakieś rady jak je łapać?
Edytowany przez Dominik_N, 08 kwietnia 2018 - 18:51.
Napisany 08 kwietnia 2018 - 18:57
O Euscorpiusy łatwiej, jest ich dużo w szczególności w pobliżu domostw, okolicach lasów, łąki, górzyste, wysypane kamieniami tereny. Tego rodzaju w zasadzie szukać nie musisz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 19:06
To jak rozumiem w Umbrii będzie o nie najłatwiej :D a jak z transportem? [nie lecę tylko jadę samochodem] Czy wystarczy zabezpieczyć pojemniki przed otwarciem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 20:18
Opłaca się, opłaca. Transport- żadna filozofia; pakujesz w jakieś nieprzezroczyste kliszówki lub inne tego typu pojemniki, następnie wkładasz dyskretnie do kosmetyczki lub tego typu rzeczy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 20:35
Myślę, że kryć się z nimi nie będę. Też nie chcę łapać ich w nie wiadomo jakiej ilości [chyba, że jakiś znajomy będzie chętny]. Ogółem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 20:42
Obowiązkowo pęseta, latarka, pojemniki, jakiś kijaszek do naganiania i oczywiście czujny wzrok.
Trzymaj je spokojnie w pokoju, gdzie będziesz przebywać bo nigdy nie wiadomo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2018 - 20:55
Za co je łapać pęsetą? Bo z tego co widzę to ich "ogon" [przepraszam za moje nazewnictwo] jest dosyć mały [z tego co czytałem to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów