Ostatnio przeglądając mojego żółwia żółtolicego zauważyłem że pomiędzy ostatnimi tarczkami na plastronie ma szparę a tarczki nie nachodzą na siebie, reszta plastrona wygląda normalnie. Zauważyłem to w takim stanie bo nieczęsto przeglądam żółwia od spodu, nie chcę go straszyć. Może mi ktoś podpowiedzieć dlaczego tak się stało? Ostatnio przeglądałem żółwia przed zimą i wszystko wydawało się w porządku. Myślałem z początku że to kwestia braku witamin/wapnia ale ma zróżnicowaną dietę, wapno kondycyjne w akwarium i oczywiście lampę uvb. Miejsce gdzie nie ma tarczki jest wrażliwe. Przy okazji może ktoś polecić jakiegoś weterynarza od gadów na Podkarpaciu?
Napisany 21 marca 2018 - 00:47
Podobne tematy: Zmiany w pancerzu x
zdrowie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Suche zmiany na główcelustmord, 05 sty 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Żółwie wodno-lądowe
żółw chiński - zmiany na skorupiemartabrzana, 20 lip 2017 |
|
![]() |
![]() |
||
płazy
Terrarystyka
Rzekotka zielona dziwne zmiany skórneOK100, 27 lip 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Żółwie wodno-lądowe
Zmiany na skorupie u żółwia wodno-lądowegojamalhd, 10 cze 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Legwan zielony
Legwan dziwne zmiany skoryMiccem123, 02 lut 2022 |
|
![]() |
Napisany 21 marca 2018 - 12:10
Lek wet. Anna Dziopak w Kolbuszowej, Przychodnia Pro Animali na ul....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2018 - 21:23
@doru Ooo super, ostatnio jak miał problem z okiem musiałem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2018 - 21:48
Szczerze mówiąc nie bardzo, czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Podana...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2018 - 14:30
Też chętnie się dowiem.
A to jest samica ?
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów