Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

rozmnażanie

* * * * - 1 głosów  
Dziewicze Potomstwo u skolopendry

Najlepsza odpowiedź htsi, 27 lutego 2018 - 16:11

1. Nie zaobserwowano jeszcze składania niezapłodnionych jaj a przynajmniej u...więcej dla zalogowanych. Z... Idź do najlepszej odpowiedzi w tym temacie

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 mcpat2013

mcpat2013
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3064 dni
  • Polska / Śląskie / Gliwice

Napisany 27 lutego 2018 - 15:15

Witam! kilka miesięcy temu zakupiłem skolopendre (skolopendra subsinipes) jako iż nie był to 100% pewny zakup kupiłem ją dość spontanicznie (żeby nie słuchać kazań że tak się nie robi zapewniam was że zapewniłem jej odpowiednie warunki) wszystko było dobrze chętnie jadła itp... jakos miesiąc od zakupu nie wychodziła z kryjówki jedzenie nie znikało więc powoli się martwiłem ale olałem to jakoś po 2 tygodniach nie pojawiania się jej postanowiłem sprawdzić czy żyje podniosłem lekko kawałek kory a pod nią leżała zwinięta skolopendra trzymająca jaja. nie jestem jakoś szczególnie doświadczony ze skolopendrami bo jest moją pierwszą, i tu mam kilka pytań...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez mcpat2013, 27 lutego 2018 - 15:45.

Podobne tematy: Dziewicze Potomstwo u skolopendry     x

#2 htsi

htsi

Pomocny w dziale ptaszniki

• Pomocny
  • Z nami od: 4262 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Włocławek

Napisany 27 lutego 2018 - 16:11   Najlepsza odpowiedź

1. Nie zaobserwowano jeszcze składania niezapłodnionych jaj a przynajmniej u...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 mcpat2013

mcpat2013
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3064 dni
  • Polska / Śląskie / Gliwice

Napisany 27 lutego 2018 - 16:16

dzięki! a ile mniej więcej są w stanie jajek? miesiąc?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 htsi

htsi

Pomocny w dziale ptaszniki

• Pomocny
  • Z nami od: 4262 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Włocławek

Napisany 27 lutego 2018 - 16:22

Wszystko zależy od warunków jakie im zapewnisz w tym czasie....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 MatheusID

MatheusID
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3038 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Bydgoszcz

Napisany 27 lutego 2018 - 18:49

mialem z pol roku temu podobna sytuacje. 
Kupilem C. Darlingi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.