Witam serdecznie. Od dwóch miesięcy posiadam zbożówkę z lipca 2017 ponoć samiec. Po ostatnim karmieniu zauważyłem że przy ogonie występuje zwężenie. Problem polega na tym, że w mojej miejscowości przybrakło osesków i kupiłem mrożone biegusy, które są większe niż zbożówka w najszerszym miejscu. Poradziła sobie z nim, wypróżniła się już 2 razy po 5 dniach od karmienia. Dzisiaj podczas sprzątania terrarium zauważyłem że ma zwężenie przy ogonie. Przed karmieniem też miała ale mniej widoczne. Poniżej zamieszczam zdjęcia zwężenia oraz jedno przedstawiające całego węża 5 dni po karmieniu oraz jedno przedstawiające wielkość podanego pokarmu. Moje pytania są następujące: czy wąż jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2018 - 17:23
Podobne tematy: Młoda zbożówka - przekarmiona czy normalna? x
śląskie
Giełda
Chce kupić młodą agamke karłowatą, najlepiej samiec, samiczka w ostateczności.Lgs, 19 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młoda SAMICA gekona lamparciegoLili_Reptile_House, 07 lis 2024 |
|
![]() |
|||
łódzkie
Lekarze weterynarii
Weterynarz Łódź - zbożówkaXaia, 11 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Samica P. Regius BEL + zbożówka UltramelPanAnonim ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Psalmopoeus irminia - młoda samicaDillOn, 05 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 16 lutego 2018 - 17:56
Mlodego, aktywnie rosnacego weza nie mozesz przekarmic ani zatuczyc, albowiem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2018 - 18:01
Dziękuję za odpowiedź, karmówkę na pewno kupię mniejszą. A czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 lutego 2018 - 10:27
To jest kupa, zapewniam Cię że tym co powoduje to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 lutego 2018 - 21:26
Napisany 22 lutego 2018 - 13:15
A jest widocznie zgrubienie w okolicy kloaki? Teoretycznie mógł się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Morgana, 22 lutego 2018 - 13:16.
Napisany 22 lutego 2018 - 17:29
Załączone pliki
Napisany 22 lutego 2018 - 17:33
Zgrubienie rzeczywiscie jest, ale powiedzialbym, że jest jeszcze jak najbardziej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 lutego 2018 - 17:34
Napisany 22 lutego 2018 - 17:46
To wydaje mi sie ze to kupa. Poczekaj spokojnie kilka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów