Witam, mam problem. Posiadam jedną parę Myronidesów. Samiec jest dorosły już 5 miesięcy, samica 2 miesiące, a od trzech tygodni składa jaja. Po tygodniu od osiągnięcia przez samicę formy imago, dołączyłem do niej samca (wcześniej były osobno). Niestety, od tego czasu para jeszcze nie kopulowała. Bardzo często obserwuję co się dzieje w terra, więc wątpię żebym kopulacji nie zauważył, no chyba że w nocy. Natomiast kilkakrotnie zauważyłem, że gdy tylko samiec próbuje dostać się na samicę, ta za każdym razem go strąca... Nie rozumiem tego zachowania. Czy ktoś w swojej hodowli spotkał się z podobną sytuacją? Może niekoniecznie z tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 listopada 2017 - 13:43
Podobne tematy: Samice nie pozwalają na kopulację x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Samice - Maluchy - Birupes - Daelingi - Juruensis - Fimbratus i inne.. :)Korona98, 28 mar 2025 |
|
![]() |
|||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
OKAZJA Boa Costa Rica samce i samiceGość_BFLS_* , 01 gru 2024 |
|
![]() |
||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Dorosłe samce C. hainanus.... P. ecclesiasticus oraz rzadkie gatunki samice.Serb, 11 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Hurt Y. diversipes + samce/samice.SMG97, 25 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Samicepiniek, 06 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 11 listopada 2017 - 14:37
Zachowanie normalne u wielu gatunków straszyków, zwłaszcza widoczne w przypadku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 listopada 2017 - 14:54
Ok, a więc uwierzę że jest tak jak mówisz, i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Hialuronidaza, 11 listopada 2017 - 14:56.
Napisany 11 listopada 2017 - 20:38
Bywa różnie, według moich obserwacji raczej krótkie.
Na pewno nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 listopada 2017 - 23:18
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów