Witam
Za tydzień lub półtora będę w posiadaniu skorpiona heterometrus petersii i nie do końca wiem jak urządzić terrarium.
Moim pomysłem było do terrarium 30x30x30[cm](Oczywiście wymiary długość, szerokość i wysokość) dać 8 - 10 cm podłoża, za podłoże będę chciał
użyć torfu z włóknem kokosowym z dodatkiem piasku proporcja 1:10 i na to dać wcześniej wyhodowany mech żeby nie pleśniało, było wilgotno i ładnie. Pod podłoże jeszcze dam zabezpieczony kabel grzewczy ustawiony na temperaturę 28 C. Jako kryjówki będę chciał dać kawał drewna który zostanie wypieczony w piekarniku oraz 2-3 kamienie a jeden pusty w środku. A na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 października 2017 - 18:58
Podobne tematy: Aranżacja terrarium dla Heterometrus petersii x
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, Wczoraj, 10:12 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
|||
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 19 października 2017 - 19:45
Lepiej daj od boku terra kabel, skorpiony lubią się zakopywać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 października 2017 - 20:01
Dzięki za info bardzo mi się to przyda przy budowie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów