Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

początkujący węże

- - - - -  
Różnica temperatur

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Danrox

Danrox
  • Terrarysta
  • Z nami od: 2926 dni
  • Polska / Małopolskie / Chrzanów

Napisany 11 września 2017 - 19:21

Witam

Jestem nowy na Forum i mam Pytanie odnośnie różnicy temperatur miedzy ciepła strona a chłodniejszą. Pudełko plastikowe zakupiłem w Pepco o wymiarach 40x30x30 nawierciłem otwory po 2 bokach oraz całą pokrywę pudełko stoi na styropianie do którego jest zamontowany kabel grzewczy 15W(wydawało się ze na tak mały pojemnik wystarczy lecz niestety okazał się za słaby) rozmieszczony na 50% powierzchni pudełka oraz dodatkowo dogrzewam część Cieplejszą Żarówką EXO TERRA INFRARED BASKING SPOT 75W.Podłoże to drewienka bukowe, kora bukowa oraz ręcznik papierowy ,miejscami suchy mech oczywiście w środku 2 kryjówki oraz basenik, i tu moje pytanie ponieważ na wyspie temperatura utrzymuje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Różnica temperatur     x

#2 adamkraka

adamkraka

Uprzednio Moderator w działach nie tylko wężowych

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 4562 dni
  • Polska / Opolskie / Opole

Napisany 12 września 2017 - 07:43

Nie skok tylko gradient temperaturowy, zasada jest taka że ogrzewa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Danrox

Danrox
  • Terrarysta

Napisany 12 września 2017 - 08:13

gdy ustawie na termoregulatorze max czyli 36*C to temperatura nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Jakub_T

Jakub_T

Miniony moderator w działach: Płazy, Aksolotle

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 5471 dni
  • Polska / Łódzkie / Łask

Napisany 12 września 2017 - 21:22

Ja podobnej wielkości pojemnik również ogrzewam 15-ką i bez problemu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Danrox

Danrox
  • Terrarysta

Napisany 14 września 2017 - 18:09

okazało się iż mam walnięty termometr i przekłamywał :) kupiłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Danrox, 14 września 2017 - 18:09.

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.