Witam terrarystów. Dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka po pracy. Moja chromka zdechła, a ja kompletnie nie wiem dlaczego. W przybliżeniu: był to samczyk, pierwsza wylinka w której pojawiły się bulbusy i haki na przednich odnóżach. Miał terrarium 25x25x30 (dł/szer/wys) miało to być już terrarium docelowe, wyposażone przyzwoicie z dwiema kratkami wentylacyjnymi. Temperatura pokojowa, z racji ostatnich upałów było około 28/29 stopni wewnątrz. Spryskiwane dość rzadko, około raz na dwa tygodnie. Karmiony głównie świerszczami i larwami mącznika. W ostatnim czasie nie był głodny i zainteresowany karmówką, ponadto w ciągu ostatnich dni był dość ospały i ledwo wlekł odnóża za sobą, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2017 - 23:00
Podobne tematy: Chromatopelma padła, jaka może być przyczyna? x
Ogłoszenia matrymonialne
Samiec Chromatopelma cyaneopubescensGekoneqq, 18 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chromatopelma cyaneopubescens-samiecGekoneqq, 17 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Samiec Chromatopelma cyaneopubescensforma789, 08 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Samice ptaszniki caribena x8 ,Chromatopelma x8 brachypelma hamorii itpFoltest, 04 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Dorosłe Samce Chromatopelma cyaneopubescens z sierpniaFoltest, 30 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 01 sierpnia 2017 - 07:30
dorosłe samce generalnie żyją kilka miesięcy, więc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez czubek, 01 sierpnia 2017 - 07:31.
Napisany 01 sierpnia 2017 - 08:52
A jak wygląda sprawa z wylinkami? Czy dla samców to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 sierpnia 2017 - 11:30
Ok, w takim razie dzięki śliczne. Rozwiałeś moje wątpia ;)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów