Cześć. Od ponad dwóch miesięcy jestem posiadaczem młodego samca Heterodona. Wąż ma ok. 30cm długości. Przez pierwszy miesiąc miał wielki apetyt i jadł bardzo chętnie. Rzucał się na mysie noworodki jak opętany. Od kilku tygodni niechętnie przyjmuje pokarm, w zasadzie to ucieka od martwych osesków. Jeden raz podałem mu żywego oseska jednak uciekał od niego, ale postanowiłem mu go zostawić na godzinę w terrarium. Po tym czasie osesek został zjedzony. Kolejnym razem zostawiłem martwego oseska na noc i też został zjedzony jednak ostatnich kilkanaście prób karmienia skończyło się niepowodzeniem. Próbowałem już podać mu żywą żabkę (wiem, że nie jest to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 czerwca 2017 - 18:01
Podobne tematy: Jak zachęcić Heterodona do jedzenia. x
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Budowa terrarium dla HeterodonaGaben, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Messor Barbarus około 400 mrówek + zestaw jedzenia i akcesoriówHasko, 09 maj 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy węży
Jak długo bez jedzenia w trakcie wylinki.TurboTomek, 07 lut 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Samica HeterodonaSpiderDad, 21 paź 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Sprzedam dwa samce HeterodonaPentafex2, 03 wrz 2024 |
|
![]() |
Napisany 26 czerwca 2017 - 18:15
To, że po cieplejszej stronie terrarium jest ok 30 stopni,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 czerwca 2017 - 16:40
Miałem podobne problemy gdy siedział u mnie w pokojowej, zaczął...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2017 - 10:13
Napisany 01 lipca 2017 - 10:48
nie, w tym wypadku skoro masz tam tak ciepło to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lipca 2017 - 17:06
Napisany 02 lipca 2017 - 11:05
Nastąpił mały przełom:) Wczoraj próbowałem podać mu oseska, ale jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2017 - 12:43
Zrębki to kiepski wybór dla hognoska, one lubią kopać i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów