Witam,
Jako, że do mojej hodowli wstąpiła kolejna agama to moja hodowla karmowa musiała ulec natychmiastowemu powiększeniu. Karaczany argentyńskie hoduje od przynajmniej 6 lat i nigdy nie musiałem dokupywać nowych sztuk z innych hodowli. Żarłocznośc moich gadów mnie do tego zmusiła. W kolonii subimago, którą zakupiłem zauważyłem część karaczanów o jasniejszej barwie przy takiej samiej budowie ciała. Po osiągnięciu dorosłości owady również wykazują inne ubarwienie. Dla porównania załączam zdjęcia z samcami B. dubia oraz tytułowym "innym gatunkiem".
Wykonałem szybki telefon do hodowcy i mówił, że hoduje tylko B. dubia i że to są na pewno karaczany argentyńskie. W mojej hodowli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
inny gatunek karaczana w hodowli B. dubia
Napisany 03 maja 2017 - 20:12
Podobne tematy: inny gatunek karaczana w hodowli B. dubia x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Wyprzedaż hodowliToffikXL, 30 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
1.4 Pyton Królewski Python Regius CB 2024 (rabat na pakiet) Kraków redukcja hodowliMytelit, 22 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Resztki hodowlieve667, 22 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Pytony królewskie, redukcja hodowli DOROSŁE, PODROSTKI, MŁODEAlekszw21, 23 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Wyprzedaż hodowliProMaster, 14 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 03 maja 2017 - 20:16
Raczej ten sam gatunek, tylko świeżo po wylince, po jakimś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 maja 2017 - 21:27
szczerze? po tylu latach hodowania zwierząt przechodzących wylinke umiem rozpoznać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Jasio_888, 03 maja 2017 - 21:28.
Napisany 04 maja 2017 - 12:05
No cóż na zdjęciu wyglądał jak świeżo wyliniały. A co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 maja 2017 - 14:36
Dokładnie takie same subadulty są u mnie, takie jakby w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 maja 2017 - 16:07
Oddzieliłem kilka nie nominalnych sztuk i jedne są bardzo jasne,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 04 maja 2017 - 21:13
Zmienność ubarwienia występuje u karaczanów. Najwidoczniej dokupienie nowych karaczanów z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 04 maja 2017 - 23:41
Chyba widziałem u siebie jedną taka samicę jak na zdjęciu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2017 - 19:47
Ponawiam temat, ponieważ wciąż obserwuję rozwój osobników o odmiennej barwie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 lipca 2017 - 11:16
A nie podejrzewasz albinizmu ? Wydaje mi się ze może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów