Witam, mam pytanie odnośnie łączenia Agam brodatych. Od 2 lat posiadam samiczkę agamy ale około 2 tyg. temu przygarnęłam drugą, obie są zdrowe nie mają pasożytów ( stwierdzone przez lek. weterynarii) więc postanowiłam je ze sobą poznać na neutralnym gruncie na początku wydawało się wszystko ok lecz teraz agamy zaczęły ze sobą walczyć (tak mi się wydaje) ta nowa agamka "Franca" podbiega do "Zołzy" gryzie ją w kark i kiwa główka a Zołza wtedy macha łapką, jak uda jej się wyślizgnąć spod Francy zaczyna się stroszyć i wtedy się zaczyna... chodzą obie jakby tańczyły z otwartymi paszczami, machają ogonami jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 stycznia 2017 - 15:06
Podobne tematy: Łączenie 2 samiczek x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Maluchy E. murinus L1 i P. everetti L1..........samiec O. aureotibialis adult + sporo samiczek.Serb, 17 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Phidippus regius Bahama 18 młodych samiczekBalu121, 10 cze 2025 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Łączenie gatunków w terrariumtomekkomp, 11 wrz 2024 |
|
![]() |
|||
pakiet samiczek koniec hodowlibartv8, 04 sie 2024 |
|
![]() |
|||
Kilka samiczek PoePeter_frostax, 25 maj 2024 |
|
![]() |
Napisany 29 stycznia 2017 - 16:17
Witam. Opisywane zachowania są typowe dla osobników które się poznają,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 stycznia 2017 - 20:17
Dziękuje bardzo, będę próbowała dalej ;)
Napisany 31 stycznia 2017 - 11:09
Dziewczyny siedzą od wczoraj w jednym terra, ganiają się jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 stycznia 2017 - 12:18
Dwie wyspy na pewno się przydadzą - zawsze to jakieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 lutego 2017 - 06:59
U mnie niestety obie kobity po każdym zimowaniu tak mają...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lutego 2017 - 12:13
Zaczynam wątpić czy to 100 % dwie samice, były właściciel...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lutego 2017 - 13:31
Kopulować jako tako nie potrafią (brak odpowiednich narządów rozrodczych), ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lutego 2017 - 13:39
http://imgur.com/a/JgxT8 zdjecia Francy spod ogonka ;)
Z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lutego 2017 - 14:35
Samiczka :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów