Na Mullberry stronie niczego sie nie dowiesz o hodowli jedwabnikow, bo kolesie sami nie potrafili hodowac. Teraz jak cos maja to tylko odkupione sporadycznie od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gąsienice karmowe- hornworm i jedwabnik morwowy
Podobne tematy: Gąsienice karmowe- hornworm i jedwabnik morwowy x
Sprzedam karmówkę
Owady karmowe wypełnione pojemniki bez ściemyAdrianChod, 29 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Samia cynthia. Gąsienice L1jankol, 22 cze 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam karmówkę
Szczury karmoweLukas, 30 gru 2023 |
|
![]() |
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Actias dulcine gąsieniceJakub_R, 13 lip 2023 |
|
![]() |
|||
Kupię
Jedwabnik Dębowy - Kupiętir, 01 mar 2023 |
|
![]() |
Napisany 29 lipca 2017 - 17:51
Posprzątałem trochę i przełożyłem larwy do specjalnych pojemników. Będę musiał dokupić jeszcze siatkę.
Z zamówionych 70 sztuk jedwabników, przeżyły 32 + 18 schowało się do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2017 - 19:53
Wiem na pewno ze jaja jedwabników produkuje się nie tylko w Japonii czy Chinach ale także w Bułgarii, pracuje tam nawet ośrodek badania genetyki jedwabnika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2017 - 22:59
Masz racje Kloss. Tez o tym slyszalem, ze istnieje bulgarski instytut, ktory sie tym zajmuje. Warto by sie dowiedziec co i jak, bo transport od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2017 - 23:04
Wykluło mi się dzisiaj 9 małych gąsienic. Przełożyłem je do innego pojemnika i skruszyłem trochę karmy. Ciekawe czy coś zjedzą.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 sierpnia 2017 - 10:25
Karma ma mieć konsystencję właśnie sera homogenizowanego, tnie się ja na cieniutkie paski i układa 2-3 równolegle na szalce Petriego przykrywając drugą szalką, to uchroni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Kloss, 01 sierpnia 2017 - 10:26.
Napisany 10 sierpnia 2017 - 20:08
Część młodych robaków zdechła, część rośnie. Wyszła z kokona jedna ćma i jak ją przekładałem do innego pojemnika to wystrzeliła z tyłka jakąś białą maź....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez MrNL, 10 sierpnia 2017 - 21:43.
Napisany 10 sierpnia 2017 - 20:28
Larwy do skarmiania można barwic na różne kolory w celu podniesienia atrakcyjności. Sporym gąsienicom można ponoć dawać do zjedzenie cienkie plastry marchwi wtedy zabarwią się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów