4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 listopada 2016 - 22:48
Witam,moj wąż ( pyton regius 2letni) dostał zapalenia jamy ustnej i po wizycie u weterynarza zwierząt egzotycznych dowiedziałem się,ze powinienem mu płukać paszczę szałwią bo zapalenie nie jest jeszcze na tyle poważne by dawać antybiotyk. Nie wiem tylko jak otworzyć mu paszczę tak,by nie zrobić mu przy tym krzywdy bo nigdy wcześniej nie miałem potrzeby tego robić,ciekawi mnie również czy szałwią powinna być letnia czy ciepła a może zimna? Weterynarz nie do końca określił a chce dla pupila jak najlepiej. Waz mocno się ślini do takiego stopnia,ze wycieka mu ślina po bokach z paszczy. Bardzo proszę o szybką pomoc w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Płukanie paszczy regiusa x
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam regiusasiniak, 19 lis 2024 |
|
![]() |
||
zachowania
Początkujący hodowcy węży
Przyzwyczajanie Regiusa do dwóch osóbVojo, 23 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akcesoria po Heterodonie - chętnie wymienię na jakąś kryjówkę dla RegiusaVojo, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
houten show 1 czerwca, szukam transportu dla regiusaszablozembnyalig, 29 mar 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Sprzedam regiusa butter yellow bellyAlekszw21, 21 sty 2025 |
|
![]() |
Napisany 05 listopada 2016 - 13:15
witam
Przytrzymujesz głowę węża i napierasz ,,czymś'' na dolną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 listopada 2016 - 22:01
Hej.
tutaj spojrz jak robi ta kobitka: http://pythonsnake.mozello.com/disease/infectious-stomi/
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 listopada 2016 - 08:03
Ja bym po prostu włożył do paszczy końcówkę strzykawki i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów