Witam, ze względu na kiepską sytuację w domu, dałam część swoich zwierząt na okres ok 2 tygodni do opieki znajomego, który troche się zna na zwierzakach terrariowych, więc uznałam, że będą w dobrych rękach. Dzisiaj odebrałam spowrotem zwierzaki i niestety nie miałam racji, o ile pająki miały się całkiem ok, to to co zaznałam u moich diablików to był jeden wielki SYF. Miały 0 pokarmu a na dnie pojemnika leżały resztki starych liści bzu, które wyschły na wiór a część zaczęła gnić, straszyki były wygłodniałe, spragnione, ale nadal żyły i kopulowały. Sprzątając tę całą porażkę znalazłam wśród masy pleśniejących odchodów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Czy dla tych jaj jest nadzieja? x
żółwie
Terrarystyka
Naukowcy z nadzieją czekają na zapłodnione jaja ostatniej pary żółwiaków szanghajskichnikola |
|
|
|||
owady
Terrarystyka
Plastikożerne larwy mącznika nadzieją dla zanieczyszczonego środowiskaJakub_Kowalski |
|
|
|||
owady
Terrarystyka
Owady nadzieją antybiotykoterapiinikola |
|
|
|||
![]() |
Hyde Park
Nowa nadzieja?Jędrek |
|
|
Napisany 25 sierpnia 2016 - 13:01
Jak najbardziej, pleśń nie ma aż tak złego wpływu na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2016 - 13:04
Jak pisałam zostawiłam na okres 2 tygodni pod opieką znajomego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2016 - 13:18
nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2016 - 16:29
Zdecydowanie, jak napisali koledzy/koleżanki wyżej, inkubuj dalej. Pleśń pojawia się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2016 - 16:40
Dzięki wszystkim, już byłam gotowa je wszystkie wyrzucić do kosza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów