Pytanie, jaki może powód na to, że truki(głównie samce) zjadają swoje ooteki? Zjadają głównie te świeżo złożone, te starsze i stwardniałe są w głównej mierze nie naruszone. Slyszałam, że kanibalizm u turków jest minimalny, dlatego wszystkie stadia trzymałam razem. Jednak ciągle widze, że jest bardzo mało młodych osobników, a teraz widze zjadane ooteki. Co robię nie tak? Trzymam je w ciepłym miejscu, jako pokarm mają głównie produkty zbożowe + płatki dla ryb wysokobiałkowe, źródło wody podaje im w warzywach i owocach. Czy powodem może być ich zbyt duża licza? Choć słyszalam że im większe zagęszczenie w zbiorniku tym lepiej.
Podobne tematy: Karaczany zjadają swoje ooteki x
![]() |
Oddam
[ODDANE] Oddam karaczany madagaskarskielutex12, 17 lis 2025 |
|
|
||
Sprzedam karmówkę
Karaczany TureckieportiTom, 05 lis 2025 |
|
|
|||
Sprzedam karmówkę
Karaczany argentyńskie Blaptica dubia 200 sztSand, 24 paź 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Karaczany dubia i tureckiea2, 17 kwi 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Karaczany argentyńskie i karaczany tureckie 10-20 mma2, 05 lut 2025 |
|
|
Napisany 19 sierpnia 2016 - 10:55
Może maja za mało białka w diecie , spróbuj dać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2016 - 12:10
Dorosłe powinny być na diecie niskobiałkowej, żeby nie szkodzić karmionemu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2016 - 12:29
@Kloss wiem, bo zaobserwowałam jak samce żrą świeżo złożone ooteki,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2016 - 16:30
U mnie samce dubia próbują czasem zjeść wylinkę lub padłego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów