Cześć,
nazbierałem kamieni nad morzem które fajnie wyglądał by w terrarium jako podłoże. Moje gekony miały owsiki dlatego wyrzuciłem stary piasek i chce go zastąpić kamieniami. Pytanie czy po wygotowaniu ich w wodzie z octem będę mógł je umieścić w terra? Ostatnio jak przyniosłem, super, biały, drobny piasek z tej samej plaży to po jakimś czasie okazało się że gekony są chore, choć piasek był wygotowany i wyprażony. Nie znam źródła zarażenia się gekonów, ale nie wykluczam tego że powodem był ten piach. Nie chce popełnić drugi raz tego samego błędu. Co myślicie ?
Napisany 11 lipca 2016 - 08:20
Podobne tematy: Kamienie jako wystrój x
żywienie
Ptaszniki
Karmienie a wystrój pojemnikammax88, 04 cze 2025 |
|
|
|
||
terrarium - pozostałe tematy
Jaszczurki
Gekon orzęsiony wystrój terrarium- paproćSzubaklaudia, 22 lut 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Kryjówki, mchy, patyki, kamienie, miski itpoli27, 18 cze 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Ptaszniki za wystrój lub inne pająkiEccle, 13 lut 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
faunarium XXL Exo Terra, wystrój ozdobybaal6, 01 sty 2024 |
|
|
Napisany 11 lipca 2016 - 08:29
na logike... jak kamien jest wymyty i wyprazony to nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 10:15
Piasek prażyłem w 200 stopniach do momentu aż całkiem nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 10:17
kup se nowe kostki, to tanie, a ocet wali na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 10:47
Wiem bo podczas kwarantanny myłem miseczki w wodzie z octem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 10:48
najgorsze jest jak myje sie te rzeczy w garnku i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 11:23
właśnie jestem w trakcie gotowania: dziś w karcie kamienie w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 16:55
Ja miałem kamienie jako podłoże i zrezygnowałem, nie dało się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 17:05
To tylko tymczasowe rozwiązanie, ale faktycznie jak je układałem w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2016 - 17:33
Nie musisz wygotowywac kamieni albo misek w occie. Samo wygotowanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany