Witam wszystkich.
Od ponad miesiąca czasu jestem posiadaczem gekona orzęsionego. Karmię go głównie karczanami czasem świerszcz i larwy moli posypanymi wapniem zoomed +wit.d3 a czasem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 maja 2016 - 09:01
Witam wszystkich.
Od ponad miesiąca czasu jestem posiadaczem gekona orzęsionego. Karmię go głównie karczanami czasem świerszcz i larwy moli posypanymi wapniem zoomed +wit.d3 a czasem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 17 maja 2016 - 11:16
tym razem luzem, ale czasem wkładam je do pojemniczka i wtedy posypuje wapniem żeby nie roznosiły po całym terrarium. Pojemnik dość spory gekon swobodnie tam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 maja 2016 - 13:02
Jeśli ma oblepione lamele przenieś go do pojemnika z wilgotnymi ręczniczkami niech tam trochę pobędzie, inne powody to wylinka lub odwapnienie wtedy też gekon ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 maja 2016 - 20:23
Witam ponownie po kilku dniach więc dzisiaj szok cud i w ogóle :)
chciałem zobaczyć jak się trzyma bo tak siedział w kącie jakiś czas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 maja 2016 - 20:42
Edytowany przez Agroo, 23 maja 2016 - 20:44.
Napisany 24 maja 2016 - 09:10
Napisany 24 maja 2016 - 10:34
Aha i jeszcze wypuszczałem go na spacery po kocu itp. pomyślałem że wtedy może wytrze łapki chodząc po "innych powierzchniach"
Ile trwa wylinka u gekona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów