Potrzebuję pomocy!
Mój gekon (2lata) ma problemy ze szczęką. Od jakiegoś czasu nie chciał jeść, ale często robi sobie głodówki, więc zbytnio się tym nie przejęłam - nie chce to nie chce i już. Zaglądałam do niego codziennie, co drugi dzień, ot, żeby wymienić wodę i sprawdzić czy wszystko w porządku. Wczoraj zauważyłam, że ma uszczerbek na górnej części szczęki i taką zasuszoną wiszącą skórkę. Zupełnie nie wiem skąd się to wzięło i co to może być. Gekon ewidentnie odczuwa ból i dyskomfort. Próbuje ocierać się o ściany próbując to zedrzeć, zauważyłam też zasuszoną białą skórkę na czubku nosa, jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2016 - 08:30
Podobne tematy: Wyszczerbiona szczęka u gekona x
tematy ogólne
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Jak złapać gekona płaczącego?Dimitri, 23 lut 2020 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
waga gekonajolene505 ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Gekony, eublefary i inne Gekkota
terrarium dla gekonamatushej ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
waga gekonaJohnny13, 05 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 14 kwietnia 2016 - 10:08
Gekon nie może przez to prawidłowo jeść i gryźć. Musisz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2016 - 10:25
Gekon nie może przez...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2016 - 16:43
Zmienilbym jedna rzecz z metody rekomendowanej przez @Jaguś. Wacik umoczony...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2016 - 22:23
Miałam ten sam problem u dwóch gekonów w różnym czasie....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez szoka, 14 kwietnia 2016 - 22:29.
Napisany 14 kwietnia 2016 - 23:06
Usunęłam jeden strupek z prawej strony (większy). Z drugiej strony...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2016 - 12:11
Zwiększ wilgotność w terra - znikną problemy z wylinką. Z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2016 - 19:02
podrzucam tutaj:
https://www.doz.pl/leki/p3645-Octenisept
mozna na sluzowke, nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów