Witam. Dziś siedząc na rybach nad Wartą do zanęty wpadł mi taki żuczek długość ok 5cm. Zabrałem go z myślą o pokarmie do ptasznika ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2016 - 20:33
Podobne tematy: Co to za wielgachny robal?! x
![]() Co to za robal?Nukael, 26 paź 2020 |
|
![]() |
|||
żywienie
Zwierzęta karmowe
Rogaty robalKloss, 01 paź 2016 |
|
![]() |
|||
![]() |
identyfikacja
Owady
Co to za robal?kaha176, 13 lis 2014 |
|
![]() |
||
![]() |
identyfikacja
Owady
Dziwny robalbogusia12, 19 wrz 2013 |
|
![]() |
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:36
To nie robial a chrząszcz i jak Raist już wspomniał to coś z pływakowatych, wypuść, a dla ptasznika daj świerszcze czy karaczany, nie ma co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:42
Hydrophilus napewno, Piceus prawdopodobnie. Dzięki za naprowadzenie. Pzdr
@[member='fortitera'] Taa jutro go wypuszcze i zobacze jak pływa ;) p.s. chrząszcz to też robak
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:51
chodze na ryby i dzdzownice potocznie nazywane są czerwonymi robakami więc chyba @[member='fortitera'] uważała na lekcjach i ma racje. Na przyszłość będe wiedział chrząszcz to nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez dziamber, 05 kwietnia 2016 - 21:54.
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:54
@[member='Raist'] mój błąd ;) nie jestem znawcą jednak nazywanie chrząsza robakiem mnie drażni, a za namieszanie przepraszam
swoją drogą zawsze myślałam że pierścienice(dżdżownice) też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:55
Oczywiście, że dżdżownice są nazywane przez wędkarzy robakami, co nie oznacza, że robakami są.
Są to pierścienice, nie płazińce czy obleńce.
Robakiem jest np. glista...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2016 - 21:58
@[member='Raist'] Robaki (Vermes) – w zoologii, przestarzały termin określający wyróżniany dawniej w systematyce organizmów typ bezkręgowców...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów