Cześć, parę dni temu kupiłam nową samiczkę, RAPTOR. Niestety, miała bardzo duży brzuch i nie podobał mi się jej sposób chodzenia. Tak więc dzisiaj zrobiłam wycieczkę do weta, gdzie dowiedziałam się, że to zaczopowanie. Okej, tak jak podejrzewałam. Pani weterynarz powiedziała też, że krzywicy nie ma, jak już to początki. Dodała, że ostatnio został opublikowany artykuł mówiący o tym, jak to gekony lamparcie w rzeczywistości potrzebują UVB, ponieważ syntetyczna witamina D prawie nie jest przez nie wchłaniana. Na pytanie co mam zrobić jeśli samiczka jest albinoską otrzymałam radę, by naświetlać UVB 2.0 przez 2 godz. dziennie i mam pokombinować z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: UVB - jednak potrzebne? x
Ogłoszenia matrymonialne
Potrzebne samce plumipes, cambridgeiWildgreen, 03 lut 2025 |
|
![]() |
|||
Ogłoszenia matrymonialne
Potrzebne samce!Lolexxen, 05 sty 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Jak Zrobić Terrarium Od Podstaw I Co Jest Do Niego Potrzebne?Zeta1946, 11 gru 2021 |
|
![]() |
![]() |
||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Potrzebne samice AviculariDabar, 06 mar 2021 |
|
![]() |
|||
żywienie
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
POTRZEBNE ŻYWE OSESKI MYSIE TRÓJMIASTOTalaa1929, 28 sty 2021 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 29 marca 2016 - 18:52
Z tego co ja się dowiedziałem, to UVB i UVA...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2016 - 18:54
Nie potrzebują a dla albinosów szkodliwe, jak to dopiero zaczątek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2016 - 19:26
Moje gekony od ośmiu lat mieszkają w terrarium bez żarówek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2016 - 19:36
To ma sens. Dzięki wszystkim za odpowiedź. Swoją drogą, jestem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2016 - 19:43
Napisany 29 marca 2016 - 19:45
Ja naświetlałam UVB 5,0 ( bo nie miałam 2,0) gekonicę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2016 - 10:43
niektorzy twierdzą, ze warto to UVB miec bo w naturze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 01 kwietnia 2016 - 15:55
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów