Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

żywienie

- - - - -  
Kameleon nie pije, nie je świerszczy, tylko mączniki

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 miska97

miska97
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3832 dni
  • Polska / Świętokrzyskie / Busko Zdrój

Napisany 15 marca 2016 - 13:57

Witam. Mam kameleona od dwóch tygodni. Urodzony 15 grudnia, ma jakieś 16-17cm. Wyczytałam, ze świerszcze to podstawa karmówki, dostałam tez od sprzedawcy odpowiednie wielkościowo dla niego. na początku wcinał, dawałam mu też mączniaki, żeby świerszcze mu się nie przyjadły :). ale od kilku dni nie chce wgl jeść świerszczy, odwraca od nich pyszczek, ale jak tylko podam mączniaka to od razu leci. nie moge karmić go tylko mączniakami, czytałam gdzieś, że powodują zaczopowanie... karaczany tez próbowałam mu podawać, zjadł, ale niechętnie, teraz juz nie chce. tylko mączniaki. a co do picia... kupiłam mu specjalny wodospad, który jest cały czas włączony,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Kameleon nie pije, nie je świerszczy, tylko mączniki     x

#2 Kasperek1985

Kasperek1985
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3902 dni
  • Polska / Lubuskie / Nowa Sól

Napisany 15 marca 2016 - 17:31

Po pierwsze jaki kameleon? po drugie w zależności od rodzaju...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 miska97

miska97
  • Terrarysta

Napisany 15 marca 2016 - 20:36

Gatunek (nazwa łacińska i dodatkowo potoczna...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Kasperek1985

Kasperek1985
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3902 dni
  • Polska / Lubuskie / Nowa Sól

Napisany 15 marca 2016 - 21:47

Ja widziałem mojego może z trzy razy jak pije. Mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Kasperek1985, 15 marca 2016 - 22:16.

#5 miska97

miska97
  • Terrarysta

Napisany 15 marca 2016 - 22:24

Kał jest brązowy z białą częścią. tez własnie wyoglądałam go...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Kloss

Kloss
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3970 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 16 marca 2016 - 00:01

Z mącznikami i drewnojadami u młodych kameleonów jest podobnie jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 saykor

saykor
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3976 dni
  • Polska / Lubelskie / Chełm

Napisany 16 marca 2016 - 08:39

No o ile po zjedzeniu mącznika większych problemów nie powinno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.