Często spotykamy się ze stereotypem: gad jest tępy, tylko żre, leży i nie nawiązuje kontaktów i żadnych relacji. Jakiś czas temu wstawiałam zdjęcia ze wspólnego wybiegu mojego legwana ( 7-letni samiec) i świnek morskich. To był ich rytuał - wspólnie leżały na kocyku, jadły z jednej miski lub spały pod kaloryferem. Z czasem świnkowe stado się wykruszało i został tylko Lucjanek ( 7-letni samiec). Hugo pierwsze kroki kierował na świnkowy koc, obwąchiwały się, zjadały smakołyki z miseczki ( choć chwilę wcześniej obaj jedli w swoich miskach to samo), Lucjanek skakał przez ogon Hugonka, właził mu pod brodę i w końcu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2016 - 20:09
Podobne tematy: Legwania rozpacz po stracie przyjaciela. x
![]() |
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy jaszczurek
Wybór przyjaciela (jaszczurka)Evirek, 01 paź 2015 |
|
![]() |
||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Aukcja charytatywna dla przyjacielaKargul21, 13 maj 2011 |
|
![]() |
||
![]() |
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Problem z gekonem po stracie wylinkiKero, 06 sty 2011 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
Pozostałe pajęczaki
Prośba o identyfikację przyjaciela (polski pająk)Meister, 16 wrz 2008 |
|
![]() |
Napisany 07 marca 2016 - 20:23
to moze trzeba pomyslec o nowej swince morskiej, skoro one...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2016 - 20:35
adoptuj świniaka :)
ja myślę że on je lubił...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez blondita, 07 marca 2016 - 20:38.
Napisany 07 marca 2016 - 20:37
Sprawa dość trudna, bo na gadzią depresje raczej leku nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2016 - 20:59
Ja już nie chcę mieć świnek - pomagam w Stowarzyszeniu,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2016 - 21:07
Łączenie z żółwiem raczej bym odradzała, gady niby głupie nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2016 - 21:33
Zgadzam się z Tobą. Z Nemutkiem się znają, ale to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 marca 2016 - 08:01
Współczuję ci. Ogólnie uważam, że trzeba poszukać innego wyjścia, nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Anka1992, 08 marca 2016 - 08:04.
Napisany 20 marca 2016 - 18:54
Wstrzymywałam się z napisaniem postu do czasu, aż będę miała...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2016 - 12:06
Powodzenia, cała historia dość smutna, ale mam nadzieję że skończy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów